Diósdi Eötvös József

Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola


Give Chance-Give Future/ Adj Esélyt-Adj Jövőt Erasmus+ KA1 2017-2019

 
 

Green Skills for Social Agriculture Erasmus+ KA2 2016-2018

 
 
 

Eseménynaptár:

 

Feliratkozás hírlevélre:

 
 

Belépés

Név:
Jelszó:


Jelszóemlékeztető >


 

Elérhetőségek:


Diósdi Eötvös József
Német Nemzetiségi
Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola


2049 Diósd,
Gárdonyi Géza u. 14.

Nagy épület:
06 (23) 381 041

Kis épület:
06 (23) 381 850

Idegen nyelvek oktatása

 

 Angol-német nyelvi munkaközösség bemutatkozása

 Tanulóink az angol és a német nyelvet osztálybontásban kb. 12-18 fős csoportokban heti 3 - felső tagozaton 4 órában tanulják. Az angolt a kor szellemének és a divatnak köszönhetően  többen választják, de német csoportjaink is elegendő létszámnak örvendhetnek. Lehetőséget kaptunk, hogy már a 3. osztályban heti 1 órában nyelvi előkészítőt tarthatunk a gyerekeknek.

 Pedagógusaink az idegen nyelv tanításában törekednek a korszerű  nyelvtanítási módszerek alkalmazására, a kommunikatív alapú, beszédközpontú oktatásra, a motivált, változatos óravezetésre és jó hangulatú, aktív   tanulói  közreműködés elérésére.

Nyelvi csoportjaink évek óta eredményesen szerepelnek a területi idegen nyelvi versenyeken, vetélkedőkön.

Csak néhány nevet említünk a közelmúltból: Bors Gergely II. helyezése a Bólyai német nyelvi versenyen , vagy az angol negyedikes csapat I. helyezése a Batthyányi versenyen.

Ezeken a versenyeken gyakran tagozaton, az idegen nyelvet heti 5-6 órában tanuló diákokkal versenyezve érjük el ezeket a szép eredményeket.

Örömünkre szolgál, hogy továbbtanuló nyolcadikosaink nagy számban jelentkeznek és jutnak be  nyelvtagozatos gimnáziumokba.

 Nyelvi munkaközösségünk változatos tanórákon kívüli programokat is szervez, (karácsonyi teaház) , fellépünk az iskolai ünnepségeken  (karácsonyi koncert) , nyáron pedig több éve nagysikerű nyelvi tábort tartunk.

 Németországi testvériskolánkkal a Melibokusschule-val két évtizedes múltra tekint vissza a diákcsere kapcsolatunk, és rendszeresen két évenként kölcsönösen vendégül látjuk egymást egy-egy hétre. Ezek az utazások rengeteg élményt, tapasztalatot és főleg az élő nyelv gyakorlásának lehetőségét adják tanulóinknak.

 Az angolt tanulók közül tavaly egy csoport egy egyhetes  angliai utazáson vett részt.

 Örülünk, hogy az idegen nyelv tanítása iskolánkban fontos, megbecsült tantárgy tanulóink, szüleik és az iskola pedagógusai számára egyaránt.

 

      Impresszum | Honlap térkép | Adatvédelem | Webdesign | ©2003 Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola