Diósdi Eötvös József

Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola


Give Chance-Give Future/ Adj Esélyt-Adj Jövőt Erasmus+ KA1 2017-2019

 
 

Green Skills for Social Agriculture Erasmus+ KA2 2016-2018

 
 
 

Eseménynaptár:

 

Feliratkozás hírlevélre:

 
 

Belépés

Név:
Jelszó:


Jelszóemlékeztető >


 

Elérhetőségek:


Diósdi Eötvös József
Német Nemzetiségi
Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola


2049 Diósd,
Gárdonyi Géza u. 14.

Nagy épület:
06 (23) 381 041

Kis épület:
06 (23) 381 850

Kedves Gyerekek, Szülők, Pedagógusok!

A tanulás során felhasznált tanszerek, anyagok, eszközök sokszor tartalmaznak egészségre, a környezetre veszélyes anyagokat. Mégis kaphatóak a kereskedelemben, mert az ilyen anyagok általában csak az egészségügyi határérték alatti mennyiségben vannak jelen. Azonban ezek hosszú távon felhalmozódhatnak a szervezetben és egészségkárosítást okozhatnak. Egyes emberek pedig érzékenyebbek bizonyos anyagokra, ezért náluk már sokkal hamarabb jelentkezhetnek a problémák. Gyakran előfordul az is, hogy felhasználásuk során, elhasználódásuk után sok felesleges és sokszor veszélyes hulladék képződik. Ezért nagyon körültekintően kell eljárnunk az "iskolatáskáink" feltöltése, a bevásárlások során! Programunk és honlapunk célja, hogy a helyes, egészséges írószerek és irodaszerek bemutatásával, megismertetésével csökkentsük a gyerekekkel kapcsolatba kerülő veszélyes és környezetkárosító anyagok mennyiségét, ezáltal segítsük a tanulók környezettudatos magatartásának kialakulását, az iskola környezeti nevelési programjának megvalósítását. A helyes vásárlói szokások kialakításával erősítjük a már bevezetett iskolai szelektív hulladékgyűjtési programunkat és a hozzá csatlakozó szemléletformáló, megelőző programot is. Projektünk során megvizsgáltuk és értékeltük a ma kapható iskolaszereket, és kiválasztottuk belőlük azokat, melyek környezetkímélők, az egészségre nem, vagy csak kevésbé ártalmasak, elhasználódásuk után pedig kisebb környezeti terhelést okoznak (kevesebb és kevésbé veszélyes hulladék képződik belőlük). Ezekből a termékekből összeállítottunk egy bemutató minta iskolatáskát és két tablót, melyet tanulmányozhatnak a gyerekek, a szülők és a pedagógusok is. További ajánlások megfogalmazásával pedig szeretnénk segíteni, befolyásolni az iskolai és az egyéni vásárlásokat. Honlapunk az előzőekben felsorolt tevékenységeink eredményeit, anyagait tartalmazza, így otthon a szülők is és más érdeklődők is tanulmányozhatják, megismerhetik azokat.

http://www.templomdomb.hu/zoldiskolataska

 

A legjobb papír az, amelyik megmarad az erdőben fának!”
Elkészültek a Hulladék Munkaszövetség 2007/2008 tanévi ÚJRAPAPÍR FÜZETEI
!

64 oldalas (32 lapos) standard iskolai füzetek A/5-ös méretben, vonalas (4. osztályos), négyzetálós és sima változatban kaphatók. A füzetek hátsó borítóján papírtakarékossággal kapcsolatos tanácsok, ötletek szerepelnek. Iskoláknak több darabos megrendelés esetén egy ingyenes mintapéldányt küldünk megtekintésre!

upfuzet_kinyitva_400

Vonalas és négyzetrácsos füzet ára: 60 Ft/db
Sima füzet ára: 54 Ft/db

Beszerezhető:
HuMuSz Ház 1111 Budapest, Saru utca 11.
E-mail: humusz@humusz.hu
postai kézbesítés esetén postaköltséget felszámolunk.

p1010008_400_01

Tudatos órarend”

A Humusz újabb termékkel igyekszik elősegíteni a gyerekek környezettudatos szemléletének kialakulását. Az újrapapírból készült órarend, a tudatos vásárlás és az újrahasználat néhány lehetőségét mutatja be a diákoknak.

5 darabig ingyenesen beszerezhető a HuMuSz Házban (1111 Bp., Saru u. 11.), nagyobb példányszám esetén ugyanitt megvásárolható, vagy megrendelhető (humusz@humusz.hu), 60 Ft/db + postaköltség áron.

p1010007_400

Natúr, fa ceruza

A lakkozás nélküli ceruzák a következő feliratokkal kaphatók:
- Én csak újrapapírra szeretek írni!
- Gondolkodj többet, vásárolj kevesebbet!

A ceruzák 5 darabig ingyenesen beszerezhetőek a Humusz Házban (1111 Bp., Saru u. 11.), nagyobb példányszám esetén ugyanitt megvásárolhatók, vagy megrendelhetők (humusz@humusz.hu), 54 Ft/db + postaköltség áron.


p1010010_400

      Impresszum | Honlap térkép | Adatvédelem | Webdesign | ©2003 Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola