Diósdi Eötvös József

Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola


Határtalanul

 
 

A jövő laboratóriuma

 
 
 

Eseménynaptár:

 

Feliratkozás hírlevélre:

 
 

Belépés

Név:
Jelszó:


Jelszóemlékeztető >


 

Elérhetőségek:


Diósdi Eötvös József
Német Nemzetiségi
Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola


2049 Diósd,
Gárdonyi Géza u. 14.

Nagy épület:
06 (23) 381 041

Kis épület:
06 (23) 381 850

Ugye te is szeretnél egy igazi, hűséges társat? Egy kedves, játékos kis négylábú barátot, aki mindig szívesen játszik veled, együtt örültök, ha boldog vagy és megvigasztal, amikor szomorúság önti el a szívedet? Igen ám, de hová fordulj, ha kutyust szeretnél? Milyet válassz? Melyik kutyafajta az igazán hozzád illő? Mit szólnak majd a szüleid, ha letapossa a virágoskertet? Egyáltalán megtanítható arra, hogy ne tegye ezt?

Talán már van kiskutyád, és szívesen fogadnál útmutatást, hogyan nevelj belőle szófogadó, „családbarát” társat. Biztosan sokat tudsz már arról, milyen igényei vannak a kutyádnak, milyen életfeltételeket kell biztosítanod ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, boldog életet élhessen, de talán hallhatsz a felvételeinken új, hasznos dolgokat is. Mi legalábbis sok új információval gazdagodtunk a riportok elkészítése közben.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy segítsünk neked felelős gazdivá válni.

Egy kis kedvcsináló, hová juthatsz a kutyáddal, ha türelmes, szorgalmas és kitartó vagy J

A videón iskolánk volt tanulója, Zsidákovits Dorka táncol Némóval, a kutyájával:

 


Mi, a 4.a-sok részt veszünk a Míg Megnövök Alapítvány Rigó énekeljen... című környezetvédelmi vetélkedőjén. A verseny egyik feladata a kutyatartással kapcsolatos projekt megvalósítása volt.

5 csapatban dolgoztunk, első riportunk a törökbálinti Zöldsziget Állatmenhelyen készült.

A kutyusok is szerettek volna nyilatkozni, így néha nagyon kell fülelned, hogy megértsd „idegenvezetőnk” szavait, de megéri a fáradtságot, ha igazán jó gazdivá akarsz válni J

 

Köszönjük szépen dr. Tóth Klára állatorvosnak, hogy elfogadta meghívásunkat, és türelmesen, kedvesen állta a kérdések ostromát! Bevezetőjében sok hasznos információról beszélt, ami szükséges ahhoz, hogy megfelelő körülmények között tartsuk állatainkat.

 

 

Környezet Királyok (Hock Dani, Kriesch Bálint, Szabados Kira és Tóth Márkusz):

Fogadj örökbe kutyát az állatmenhelyekről!

Az állatmenhelyek tele vannak gazdára váró kutyákkal, ugyanakkor az emberek félnek állatmenhelyről hazavinni kutyát. Sokan tartanak a felnőtt kutyák befogadásától, és nem mindenki bízik a keverék állatokban, inkább ragaszkodnak a fajtatiszta, tenyésztőtől származó kutyákhoz.

Mire kell figyelned, ha menhelyről szeretnél kutyust befogadni, megtudhatod, ha megnézed dr. Tóth Klára állatorvossal készített riportunkat.  Mindjárt mutatunk is neked néhány kedves kutyust a törökbálinti Zöldsziget állatmenhely lakói közül J

 

Zöldkommandó (Bálits Peti, Engelbrecht Ricky, Greksa Martin és Nánási Erik):

Kidobott kiskutyák L

Gyakran találkozunk magukra hagyott, gazdátlan kiskutyákkal. Mit tegyünk, hogy ilyen ne forduljon elő? Ha mégis nem várt kiskutyák születnek, mit tegyünk a kölykökkel, ha nem akarjuk megtartani őket?

 

 

És a Zöldkommandó nem adja fel J

 

 

Diósdi TC (Fekete-Nagy Barnus, Jancsó Buda, Vallyon Misi, Vass Máté):

 

Mi a láncon tartott házőrzők felszabadítását tűztük a zászlónkra.

Sok bajt, betegséget megelőzhetünk, ha nem tartjuk láncra kötve a kutyánkat .


Környezetvédők ( Mészáros Liza, Nemes Réka, Pádvai Dzseni és Vásárhelyi Viki)::

Póráz és szájkosár nélkül sétáltatott kutyák

Mi ugyan nem félünk a kutyáktól, de van olyan barátunk, aki azért retteg tőlük, mert kiskorában egy póráz nélkül sétáltatott kutya a vállára ugrott és nyalogatta az arcát. A szüleinktől is gyakran halljuk, mennyi veszélyt jelenthet a póráz és szájkosár nélkül sétáltatott kutya – nem csak az emberekre, hanem a kutyára nézve is.

Környez-eb  (Hortobágyi Dani, Sarkadi-Szabó Ábris, Szabó Virág, Szacsvay Zsuzsi):

 

Neveletlen, öntörvényű kutyák a családban

Sok gazdival találkozunk, aki nagyon szeretne  kiskutyát, azután, amikor megkapja, nem gondoskodik róla, nem törődik vele eleget, és végül a szüleire marad az állat gondozása. Persze nekik kevés idejük van nevelni a kutyát, így a kezdeti örömből később bosszúság, nyűg lesz az egész család számára.

Mi annak jártunk utána, hogyan lehet okosan, szeretettel, türelemmel jó barátot, hűséges és szófogadó társat nevelni a kutyusunkból.

 

Föntebb már láthattátok Zsidákovits Dorka bemutatóját. Dorka most néhány jó tanácsot is ad nekünk, amit minden nap gyakorolhatunk a kutyusunkkal.

 

 

 

Bár néhányan nem neveztek az osztályunkból a versenyre, mégis szívesen segítettek nekünk a munkában. Köszönjük szépen Borbély Borinak, Máté Mirának, Nagy-Kárpáti Pollinak, Pajor Petrának és Likovics Alexnek a szebbnél szebb plakátokat.

Köszönettel tartozunk a segítségért a Zöldsziget Állatmenhely munkatársainak, dr. Tóth Klára állatorvosnak és iskolánk volt tanítványának, Zsidákovits Dorka, agility trénernek (aki ezt csak hobbiból, a tanulás mellett,  Némó kedvéért csinálja – na jó, azért a saját kedvéért is J)

Köszönjük még Edina néninek a sok-sok segítséget, hogy mindezt megoszthassuk veletek!

      Impresszum | Honlap térkép | Adatvédelem | Webdesign | ©2003 Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola